HAŞERELER

Anasayfa / Haşereler

HAMAMBÖCEĞİ / HAŞERE İLAÇLAMA
Yaşam alanlarında en sık görülen böcek türlerinden biri olan hamamböceği, kalorifer böceği olarak da bilinmektedir. Açık kahverengi tonlarında olan böceklerin vücutlarının ortasında iki şerit halinde koyu kahverengi doku bulunmaktadır. 12 milimetre boylarında olan bu böcek türü kolaylıkla yuva değiştirebilmekte, evlerin pek çok bölgesinde yuvalanabilmektedir.
Hamam böceklerinin yumurtaları bir kapsül içinde bulunur ve her kapsül yaklaşık 40 adet yumurta barındırmaktadır. Yılda 10 defa yumurtlayan ve her yumurta 18 gün sonra yavru çıkarabilen üreme şekli sayesinde birkaç ayda sayıları yüzlerle ifade edilebilecek bir orana ulaşabilmektedir. Dişi hamamböceklerinin ölürken dahi yumurta bıraktıkları bilinmektedir. Dolayısıyla etkin bir mücadele ancak profesyonel bir ilaçlama yöntemi ile mümkün hale gelebilmektedir. Virüs ve bakterileri yaşam alanlarına taşıyarak, gezdikleri tüm güzergah üzerinde mikrop üremesine neden olmaktadırlar.
Özellikle mutfaklar ve banyolar hamamböceklerinin yuvalandıkları yerler olmaktadır. Bir bölgenin nemli ve sıcak olması hamamböceklerinin yuvalanması için yeterli olmaktadır. Küçük bir parça gıda bulunması hamamböceklerinin bu bölgeye akın etmesine neden olabilmektedir. Dolayısıyla verem ve hepatit başta olmak üzere mantar çeşitleri gibi pek çok hastalık hamam böcekleri ile birlikte konutlara taşınabilmektedir.

AMERİKAN HAMAMBÖCEĞİ / HAŞERE İLAÇLAMA
Boyları 3 santimetreye kadar uzayabilen Amerikan hamamböcekleri kızıl kahve tonlarındadır. En büyük hamamböceği türü olarak bilinen böcekler tüm gıda maddelerinin yanı sıra banyolarda biriken deri artıkları, sabun artıkları gibi pek çok maddeyi yiyerek beslenir. Ömürlerinin 15 ay olmasına karşın inanılmaz bir hızla üreme özelliği göstermeleri, yaşam alanlarında kısa sürede çoğalmalarını beraberinde getirmektedir.
Evinizde gördüğünüz bir hamamböceği aslında yüzlercesinin habercisi olarak düşünülmelidir. Aydınlıkta yuvalarında saklanan Amerikan hamamböcekleri karanlıkta özellikle mutfak ve banyolarda gezerek yiyecek arar. Son derece dirençli olan ve yüzlerce farklı maddeyi yiyerek beslenebilen hamamböcekleri önlem alınmaması halinde evleri istila edebilmektedir.
Evlerde görülmeyen ve erişilemeyen yerlere bıraktıkları yumurtaları sadece birkaç gün içerisine yüzlerce hamamböceğinin evin tamamına yayılmasını beraberinde getirmektedir. Geleneksel yöntemler ile yaşam alanlarının bu hamamböceği türünden arındırılması olanaksız. En etkin ilaçlama yönteminin periyodik bir şekilde uygulanması tek çözüm yolu olmaktadır.

ORYANTAL HAMAMBÖCEĞİ / HAŞERE İLAÇLAMA
Diğer hamamböceklerinden daha oval bir vücudu olan oryantal hamamböceği siyah ve siyaha yakın kahverengi renktedir. 30 mm boylarında olan bu böcek türü diğer hamamböcekleri gibi son derece hızlı bir şekilde üremektedir. Anavatanları Asya Kıtası olan bu böcek türünün dişileri kanatsızdır ancak erkekleri iki kanada sahiptir ve kısa mesafeler halinde uçabilmektedir.
Halk arasında “kara Fatma” olarak adlandırılan ve uzun yıllardır etkin bir mücadele sürdürülmesine karşın pek çok konutta yuvalanmaya devam eden oryantal hamamböcekleri binaların bodrum ve kazan dairesi bölümleri başta olmak üzere mutfaklar ve banyolarda yoğun olarak bulunmaktadır. Aynı zamanda duvar çatlakları da tüm hamamböcekleri için ideal bir yuva olabilmektedir.
Gıdaların yanı sıra organik maddeleri de tüketerek beslenen oryantal hamamböceklerinin ömrü sadece 6 aydır. Ancak doğru ve etkin bir şekilde ilaçlama uygulamasının yapılmaması halinde 6 ay içerisinde sayıları binleri bulabilmektedir. Suya gereksinim duyan bu böcek türü insanın yaşayabileceği her ortamda yaşamını sürdürebilmektedir. Pek çok bakteri ve virüsün evlere taşınmasını sağlayan böcekler sadece geceleri yiyecek aramaktadırlar.
TAHTA KURUSU / HAŞERE İLAÇLAMA
Yarım kanatlılar familyasından olan ve kızı kahverengi tonlarındaki tahta kurusunun 75 farklı türü mevcuttur. Tamamı yaşam alanlarına girebilmektedir ancak özellikle “cimex lectularius” adı verilen türü insan sağlığı açısından son derece tehlikelidir. Çünkü bu tahta kurusu türü insanların ve memeli hayvanlar ile kuşların kanlarını emerek beslenmektedir. 1 defa emdikleri kan ile 1 yıl boyunca beslenme ihtiyacı duymadan yaşayabilmektedirler. Sadece 5 milimetre boyunda olmalarının yanı sıra yassı bir görünüme sahip olmaları gözle görülmelerini zorlaştırmaktadır. Bu nedenle insanların ve hayvanların vücudunda kabartılar, kızarıklıklar ve kaşıntılar meydana gelmesi, konutların tahta kuruları tarafından istila edildiğini düşündürmektedir. Bulaşıcı hastalıkları taşıma özellikleri yoktur.

PİRE / HAŞERE İLAÇLAMA
En büyüğü 10 milimetre olan, kanatsız ve kan emerek beslenen bir böcek türü olan pireler sıcak ve ılıman iklimlerde yaşamaktadır. Vücut yapıları insanların ve pek çok hayvanın derisine yapışabilmesini sağlar. Kan emerek beslenirken sayısız hastalığın insanların veya hayvanların vücuduna taşınmasına neden olmaktadırlar. Pek çok türü bulunan pirelerin ömrü birkaç haftadan 1 yıla kadar çıkabilmektedir. Boylarından 200 kat yükseğe sıçrayabilme özelliğine sahip olan pireler yassı bir vücuda ve uzun bacaklara sahiptir.
Ortaçağda veba mikrobunu insanlara taşıyarak Avrupa nüfusunun dörtte birinin ölümüne neden olan bu haşere türü tifo gibi mikropları da yaşam alanlarına taşıyabilmektedir. Gözle görünmesi son derece güç olan pirelerin yaşam alanlarından arındırılması için profesyonel bir ilaçlama uygulamasının yapılması şarttır.

BİT / HAŞERE İLAÇLAMA
3 binden fazla farklı türü bulunan bitler siyahtan beyaza kadar pek çok renkte olabilmektedirler. İnsanların ve hayvanların vücuduna yapışarak kan emerler ve beslenmelerini bu şekilde sağlamaktadırlar. İnsan vücudu bitleri bu böcek türlerinden biridir. Bu bitler dışındaki tüm diğer türler kanını emdikleri canlılara pek çok bulaşıcı hastalığı empoze edebilmektedirler.
Dişi bitler sirke adı verilen yumurtalarını canlıların vücudundaki saç, kıl gibi tüylerin arasına gizlemektedir. İnanılmaz bir hızla üreyebilen bitlerin tek bir dişisi 60 gün içerisinde 5 binden fazla yumurta bırakabilmektedir. Bitler yuvalandıkları vücutları değiştirmez. Özellikle evcil hayvanların ciltlerinde yaraların oluşmasına neden olmaktadırlar. İnsan vücudunda en çok yuvalanan bit türlerinin başında pediculus humanus gelmektedir.
Gözle görünmeleri pek kolay olmadığından şiddetli kaşıntı, ciltte karıncalanma hissi, tahriş ve enfeksiyon bit böceğinin vücutta yuvalandığını düşündürmektedir. Pek çok hastalığı barındıkları vücutta hızlı bir şekilde yayabilen bitler ancak profesyonel ilaçlama yöntemleri ile mücadele edilebilecek böcek türleri arasında yer almaktadır.

DERİ BÖCEKLERİ / HAŞERE İLAÇLAMA
Kış aylarını ağaç kabuklarının altında geçiren Mayıs ayıyla birlikte dışarıya çıkarak yiyecek aramaya başlayan deri böcekleri 9 ila 13 milimetre boyundadır. Sarımsı kahverengi renkleri koyu zeminler üzerinde görülmelerini zorlaştırmaktadır. Vücudu kıllarla kaplı olan bu böcek türü larva bırakarak üremektedir.
Yumurtalarını genellikle 18-20 derece sıcaklığa bırakan deri böcekleri larvadan çıktıktan sonra sadece 50 günde yetişkin bir böcek haline gelmektedir. Ömürleri ise 1 yıldır. Ancak ölmeden önce 5 defa yumurta bırakma yani üreme özelliğine sahiptirler. Bu larvalar peynir türleri, et türleri ve salamı yiyerek beslenmektedir. İnsan vücuduna yapışma ve kan emme özellikleri yoktur.

SİYAH HALI BÖCEĞİ / HAŞERE İLAÇLAMA
3 ila 5 milimetre boyunda olan siyah halı böceklerinin sert kabuğa benzer bir derileri vardır. Vücutları ise sert kahverengi kıllarla kaplıdır. Böcek türünün bıraktığı yumurtalar bir hafta gibi kısa bir sürede açılır, ömürleri ise en fazla 40 gün olmaktadır. Larva döneminde ömürleri 640 güne kadar çıkabilen, bu özelliği ile dikkat çeken siyah halı böceğinin beslenebileceği maddeler arasında kıllar, kitaplar, süttozu, kıyafet ve kumaş vardır. Bakteri taşıma özellikleri yoktur ancak özellikle kumaşlara ve halılara zarar verebilmektedirler.

TESPİH BÖCEKLERİ / HAŞERE İLAÇLAMA
Rutubetli olan her tür ortamda yaşayabilen tesbih böcekleri özellikle binaların bodrum katlarında, ağaç kabuklarında ve banyolarda zemin altlarında yaşamaktadır. Kendisini tehlike hissettiğinde yuvarlak bir küre haline getirebilme özelliği nedeniyle fark edilmeleri güç olmaktadır. Boyları 2 santimetreye kadar ulaşabilir. Sebze atıkları en sevdikleri besinler arasında yer almaktadır. Mahzenler ve çatılar da yuvalanmak için tercih ettikleri alanlar arasında yer almaktadır. Saksılarda yetişen bitkilere zarar verebilmektedirler.

KARASİNEK / HAŞERE İLAÇLAMA
Toplum olarak son derece aşina olduğumuz karasinekler tüm ülkemizde görülmektedir. Yerleşim yerleri yuvalandıkları temel yerlerin başında gelmektedir. Çöplerle ve çürüyen organik atıklarla besleniyor olsalar dahi, depo ve mutfak gibi alanlarda taze olan tüm gıdalarla da beslendikleri bilinmektedir.
Sokma yahut ısıra özellikleri yoktur. Ancak ayakları ile kondukları tüm zararlı bakteri, virüs ve mikroorganizmaları yiyeceklere taşıma yolu ile zararlı olan böcekler sınıfında değerlendirilmektedir.
Diğer haşerelere nazaran ilaçlama uygulamasına karşı direnç göstermezler. Sadece tek uygulama ile mekanların karasinekten arınması mümkündür.

TATARCIK / HAŞERE İLAÇLAMA
Sıcak bir iklime sahip tüm ülkelerde yaşayabilen tatarcık böceğinin dişi olanları kan emerek beslenmektedir. Erkek olanların görünümünü sivrisineklerden ayırmak son derece güçtür. Uzak mesafelere uçma özelliğine sahip değillerdir. Bu nedenle üredikleri alandan göç etme, farklı alanlara sıçrama yetileri yoktur. Sadece karanlıkta ortaya çıkan bu böcekler soktukları bölgede kızarma, kaşıntı ve şiddetli ağrıya neden olabilmektedirler. Şark çıbanı virüsü ile tatarcık humması virüslerinin insanlara bulaşmasında aktif bir rol oynarlar.

SİVRİSİNEK / HAŞERE İLAÇLAMA HİZMETİ
Her ne kadar çok fazla önemsenmiyor olsa da aslında sivrisinekler “virüs ansefaliti” ile “filariasis” hastalıklarının en aktif taşıyıcılarıdır. Kanatları tek renk olan bu böcek türü tatlı sulara yumurta bırakarak üremektedir. 10 ila 14 günlük bir ömre sahip olmalarına karşın hızla üreme özelliği göstermeleri, yaşam alanlarında çoğalmalarını da beraberinde getirmektedir. Sivrisinekler çok kuru ortamlarda yaşayamaz.

GÜVE / HAŞERE İLAÇLAMA
Kelebek görünümünde olan güvenin kanatları parlak sarı tonlarında, boyları ise 13 milimetre dolaylarındadır. Dişi güveler yumurtalarını gıdaların üzerine yapıştırırı. Larvalar ise kendilerine bir kolon örerler ve dışarıya çıkmadan kolon içerisinde beslenmeyi tercih ederler. Larva dönemi yaklaşık bir ayda tamamlanır ve kanatlanarak larvadan uçamaya başlamaktadırlar. Güve böcekleri kıyafetlerin yaka altları gibi gün ışığını direk almayan bölümlerde yuvalanırlar. Tüm kumaş türlerinin yanı sıra mobilyaları da yiyerek beslendikleri bilinmektedir.

YABAN ARILARI / HAŞERE İLAÇLAMA
İnsanları ısırarak özellikle alerjik reaksiyona neden olmaları yolu ile zarar veren yaban arıları bitkilerin olduğu ortamların yanı sıra binaların tavan aralarında da yuvalanabilmektedirler. Yaşam alanlarının yaban arılarından uzak tutulabilmesi için özellikle civardaki su birikintilerinin yok edilmesi gerekmektedir. Çünkü yaban arıları yuvalanacakları bölgeyi bu birikintiler doğrultusunda seçmektedir. Doğru ilaçlama yönteminin uygulanması durumunda yaban arıları tek bir uygulama ile etkisiz hale getirilebilmektedir.

AKREPLER / AKREP İLAÇLAMA SERVİSİ
Pek çok haşere türünde bulunmayan kıskaçları ve uzun kuyrukları vardır. Akrepler sinirlendiklerinde ve tehlike hissettiklerinde zehirli olan iğnelerini insanlara batırmaktadırlar. Bu nedenle asla yakalanmaya çalışılmamalı, akrep görüldüğünde derhal profesyonel ilaçlama firmalarına haber verilmelidir. Gün içerisinde kaya ve taş altlarında, molozların ve ağaç kabuklarının altında saklanan akrepler hava karardığında yuvalarından çıkar ve yiyecek aramaya başlar.
Akreplerin besinleri arasında kırkayak, tesbih böceği, örümcek ve daha pek çok böcek türü bulunmaktadır. Bazı akrep türleri açlığa bir yıl dayanır. Bazı türleri ise bitkilerin suyunu emerek beslenir. Mekan içlerinde yuvalanmayı pek tercih etmeyen akrepler genellikle toprağın derinlerine inerek toprak içerisinde yuvalanır.
Mekanlara ise yiyecek bulmak için girmektedir. Akrepler doğurma yoluyla üremektedir. Yavrusunu bir süre sırtında taşıyan akrepler tavana ve düz duvara tırmanabilme özelliğine sahiptir. Bu nedenle akrep bulunan bölgelerde yatak üzerinde cibinlik kullanılması gerekmektedir.

Bize Danışın

İlaçlama ve haşerelerden arındırma işlemleri için bizimle iletişime geçin. Merak ettiğiniz ve bilgi almak istediğiniz konularda iletişim adreslerimiz üzerinden bize 7/24 ulaşabilirsiniz.

KARINCALAR / KARINCA İLAÇLAMA ŞİRKETİ
En sosyal böcek türlerinden biri olan karıncalar yapıları ve görünümlerinin farklılığı ile farklı gruplar altında değerlendirilirler. En kalabalık olan işçi sınıfı, yaz ayları boyunca yuvaya yiyecek taşımak ile görevlidir. Aynı zamanda yuva yapma ve yavruların bakımından da işçi karıncalar sorumludur.
Kraliçe karıncalar ise eşeysel organlarının güçlü olması nedeniyle sadece yumurta bırakmakla görevlidir. Ömürleri 20 yıla kadar uzayabilen karınca topluluklarının içerisinde mutlaka kraliçe karınca bulunmaktadır. Kraliçe karıncalar mart ayında yumurta bırakmaya başlar ve bu işlem eylül ayına kadar sürmektedir. Dolayısıyla sayıları bahar aylarında binleri bulabilmektedir. Karıncalar mekan içlerine yuva yapmazlar. Ancak yiyecek bulmak yahut yol olarak mekanları kullanmaktadırlar.
Gerektiğinde döşemeleri küçük parçalara ayırarak bir kenara yığma ve kendilerine yol yapma yetilerine de sahiptirler. Geleneksel yöntemler ile asla mekanları karıncalardan arındırmak mümkün olmamaktadır. Örneğin çürümüş limonu güzergahlarına koymak, farklı karınca türlerinin de mekanlara çekilmesini beraberinde getirecektir. Mutlaka profesyonel bir ekip tarafından ilaçlama uygulamasının yapılması şarttır.

GÜMÜŞ BÖCEĞİ / GÜMÜŞ BÖCEĞİ İLAÇLAMA ŞİRKETİ
Uzunlukları 10 milimetre dolaylarında olan gümüş böcekleri ismini gümüş rengi bedenlerinden almıştır. Yumurtadan çıktıklarında renkleri beyazdır ve büyüdükçe gümüş grisine dönüşürler. Her dişi gümüş böceği 100 yumurta bırakabilmektedir ve bu böcek türleri 3 yıl yaşarlar. Dolayısıyla kısa sürede yuvalandıkları mekanı istila edebilecek böcekler gurubunda değerlendirilirler.
Başta un fabrikaları olmak üzere, kütüphaneler, depolar ve evler gümüş böcekleri için en ideal yuvalar arasındadır. Özellikle tozlu bölgeleri hemen keşfedebilme ve yuvalanabilme özelliğine sahiptirler. Nemli ve loş olan bölümler en ideal yuva alanlarıdır. Pamuk, naylon ve nişastalı olan tüm maddeleri yiyerek beslenebilmektedirler.

YILANLAR / YILAN İLAÇLAMA ŞİRKETİ
Böcek türleri, sürüngenler ve kemirgenleri yiyerek beslenen yılanlar 2700 farklı türü olan haşerelerdir. Pek çok haşere türünden farklı olarak hem geceleri hem de gündüzleri aktif olarak dolaşırlar. Tehlike hissettiklerinde ve avlanırken çok hızlı hareket edebildiklerinden yakalanmaları son derece güç ve bir o kadar da tehlikeli olmaktadır.
Ekim ile nisan ayları arasında bazı türleri kış uykusuna yatmaktadır. Haziran ayında dişi yılanlar yumurtlar ve tek seferde 10 yumurta bırakabilmektedirler. Kuru bölgelerde, çalılık ve taşlık alanlarda çok sayıda bulunurlar. Mekanlarda ise özellikle tavan aralarında ve zemin altlarında yuvalanabilmektedirler.
Yuvalarına yaklaşıldığında, tehlike hissettiklerinde veya dinlenirlerken rahatsız edildiklerinde saldırmakta asla tereddüt etmezler. Sadece insanlara değil evcil, küçükbaş ve büyükbaş hayvanlara da saldırmaktadırlar.

ÖRÜMCEKLER / ÖRÜMCEK İLAÇLAMA
Evinizde gördüğünüz minik bir örümcek yuvası, kısa süre sonra çok sayıda örümcek tarafından evinizin istila edileceğinin habercisidir. Örümcekler açık alanlardan ziyade kapalı alanlarda ve evlerde yuvalanmaktadır. Kara dul örümceği başta olmak üzere bazı türleri zararlıdır. Örümceklerle mücadelede evin tozdan mutlaka arındırılması ve ağlarının yani yuvalarının da yok edilmesi gerekmektedir. Ancak örümcekler sadece birkaç saniyede yeni bir yuva örebilmektedir. Bu nedenle uzman ekipler tarafından ilaçlama uygulamasının yapılmaması halinde mekanların örümceklerden arındırılması olanaksız bir hal alacaktır.

KULAĞA KAÇAN / KULAĞA KAÇAN İLAÇLAMA SERVİSİ
Havanın yağmurlu olduğu dönemlerde ve nemli ortamlarda evlere adeta akın eden kulağa kaçan böcekleri bir anda karşınızda onlarcasını görmenize neden olabilmektedir. Bu böcek türlerinin insan ve hayvanların kulağına girerek kulak zarını patlattığı tamamen şehir efsanesidir. Aksine doğadaki en zararsız böcek türlerinden biridir ve asla insanların üzerine saldırmazlar, kulaklarına girmezler. Genellikle evlerin duvar çatlakları gibi loş alanlar ve kullanılmayan bölgelerde yuvalanırlar. Doğru ilaçlama ile bu böcek türünden mekanlar arındırılabilmektedir. Ancak tekrar gelmemeleri için eve dolanmış sarmaşıkların ve bitki topluluklarının yok edilmesi gerekmektedir.

SALYANGOZ İLAÇLAMA ŞİRKETİ
Su içerisinde ve nemli olan otlaklarda yaşayan salyangozlar farklı görünümlerde ve renklerde olabilmektedir. Gezdikleri güzergah üzerinde parlak ve şeffaf bir sıvı bırakırlar. Kabuklu olan bu böcek türü sadece bitkileri yiyerek beslenmektedir. İnsanların bağırsaklarında yaşayan türleri dahi mevcuttur. Sadece tek bir ilaçlama seansı ile bahçelerin yahut kapalı alanların salyangozlardan arındırılması mümkün olmaktadır.

KIRKAYAK / KIRK AYAK İLAÇLAMA SERVİSİ
Balkonlar, bodrum katları, yaprakların altları, tüm rutubetli ortamlar kırkayaklar için ideal bir yuvalanma alanı olabilmektedir. Nem hissettikleri herhangi bir bölgede yuvalanabilen kırkayak böcekleri isimlerini çok sayıdaki ayaklarından almıştır. Boyları 3 santimetreden 7 santimetreye kadar uzayabilmektedir. Yumurtlayarak üreyen bu böcekler yumurtadan çıktıktan 150 gün sonra erişkin bir hal almaktadır. Maalesef periyodik olarak ilaçlama uygulamasının yapılmasını zorunlu kılan bu böcek türü hem açık hem de kapalı alanları istila edebilmektedirler.

ÇEKİRGE İLAÇLAMA ŞİRKETİ
Çok sayıda farklı türü bulunan çekirgeler 2 santimetreden 3,5 santimetreye kadar değişen boy uzunluklarına sahiptir. Hem beslenme ihtiyacını karşılamak hem de sığınmak ve tehlikelerden uzak kalmak amacıyla mekan içlerine girebilmektedirler. Işığa karşı duyarlı olan çekirgeler karanlık alanlarda av olabilecekleri için aydınlık alanlara doğru yönelirler. Duvar çatlaklarını kullanarak evlerin içine girmekten çekinmezler. Bahçelerde ve saksı bitkilerinde bulunan özler de çekirgelerin besin kaynaklarıdır. Çekirgelerin ev içlerinde yuvalanmaması için bahçe kıyafetlerinin kontrol edilmesinin ardından eve girilmesi ve mutlaka ilaçlama uygulamasının yapılması gerekmektedir.

AĞAÇ KURDU / TAHTA KURDU / MOBİLYA BÖCEĞİ İLAÇLAMA ŞİRKETLERİ
Eskimiş olan her türlü ahşap eşya ve malzeme bu böcek türünün yaşam alanı haline gelebilmektedir. Bu eşyaların üzerinde küçük oyuklar açarak kendilerine yuva oluşturmaktadırlar. Sadece toplu iğne başı kadar büyüklüğe sahip olduklarından gözle görünmeleri son derece güçtür. Kahverengi olan bu böcek türü özel formülasyonlar kullanılarak yapılan özel bir ilaçlama tekniği ile yok edilebilmektedir. Sıradan ilaçlamalar ile bu böceklerden mobilyaların ve diğer ahşap malzemelerin arındırılması olanaksızdır.

ÇIYAN İLAÇLAMA ŞİRKETİ SERVİSİ HİZMETİ
Sadece 3 santimetre olabildiği gibi boyları 10 santimetreye kadar da ulaşabilen çıyanlar 6 milimetre dolaylarındaki ince vücutları sayesinde çok hızlı hareket ve manevra kabiliyetine sahiptir. Yakalanmaları neredeyse imkansız olan çıyanlar 17 çift antenleri ile kolaylıkla yön bulurlar ve sanılan aksine zehirli bir haşere türüdür. Nemli ve karanlık bölgelerde yaşayan çıyanlar insanlara saldırmaz ancak konutların içlerine yiyecek bulmak amacıyla girmektedir. Böcek ve solucan türleri ile beslenen çıyanlar üzerlerine basıldığında sokarlar. Çıyan tarafından sokulan birey kesinlikle hareket etmemeli, sokulan bölgede hafif bir kesik uygulanarak zehir dışarıya akıtılması ve derhal bir sağlık kuruluşuna götürülmelidir.

EV FARESİ / FARE HAŞERE İLAÇLAMA ŞİRKETİ
Sadece 3 santimetre boya sahip olan ev faresi, farelerin tüm karakteristik özelliklerini taşımaktadır. Başlarının geçebildiği tüm deliklerden vücutları da geçebilmekte ve çok hızlı hareket ettiklerinden yakalanmaları olanaksızdır. Genellikle gri renkte olan ev fareleri büyük kulaklara, küçük iki göz ve bir buruna sahiptir. Besin bulabildiği yerlere yakın bölgelerde yuva yapan fare türü çok iyi tırmanması ve sıçraması ile bilinmektedir. Hamilelikleri sade 18 gün süren bu fare türü en hızlı üreyen ve sayıları en çabuk çoğalan haşere türlerinden biri olmaktadır. Yılda 5 ila 10 kez doğurmaktadır. Koku alma duyuları çok gelişmiş olduğundan metrelerce uzaklıktan besinin kokusunu alabilmektedir. Her türlü gıda maddesini tüketir.

LAĞIM FARESİ / SIÇAN İLAÇLAMA HİZMETİ
200 ila 600 gram ağırlığında olan lağım farelerinin sadece gövdesi 25 santimetre uzunluğundadır. Kulakları ve gözleri küçüktür. Sırt bölümü kahverengi ve siyah tonlarında, karın bölgesi ise beyaz yahut gri tonlarındadır. Genellikle kanalizasyon sistemlerinde yaşayan bu haşere türü boruların içlerinde ve binaların zemin ile bodrum katlarında da yuvalanabilmektedir. Ömürleri 1 yıl olan bu haşere türü 12 milimetre aralıklardan ve deliklerden kolaylıkla geçebilmektedir. Aynı zamanda 15 metre yükseklikten dahi atlayabildikleri bilinmektedir. Tek seferde 8 yavru yapabilmekte olan lağım fareleri bakteri ve virüslerin mekanlara taşınmasına sebep olmaktadır. Verdikleri en büyük zarar yangındır. Çünkü aktif oldukları süre içerisinde sürekli kemiren bu fare türü elektrik kablolarını da kemirmektedir.

ÇATI FARESİ / ÇATI FARESİ İLAÇLAMA SERVİSİ
80 gram ağırlığından 300 grama kadar çıkabilen ve kuyrukları hariç uzunlukları 16 ila 21 santimetre dolaylarında olan çatı faresi, konutlarda en sık görülen fare türlerinin de başında gelmektedir. Sivri burunları ve büyük kulakları vardır. Renkleri ise kahverengi yahut siyah tonlarında olmaktadır. En iyi tırmanan fare türlerinden biri olan çatı fareleri binaların sık kullanılmayan tüm alanlarında yuvalanabilmektedir. Çatılar başta olmak üzere odunluklar ve depolar en rahat yuvalanabildikleri bölgeler arasında yer almaktadır. Ömürleri 1 yıl olan çatı farelerinin hayatlarının 3’te birini yavru olarak geçirirler. Her defasında 8 yavru doğurabilen bu fareler yılda 6 defa doğum yapabilmektedirler. Kuduz ve şap gibi pek çok hastalığı yayabildikleri, girdikleri evlere bakteri ve virüsleri taşıyabildikleri bilinmektedir.

KENE İLAÇLAMA – KENE SOKMASI – KENE ISIRIĞI – KENE İLE MÜCADELE
Kan emerek beslenen bu haşere türü hem hayvanlara hem de insanlara özel vücut yapıları sayesinde yapışabilmektedir. Hayvanların üzerinden insanların vücuduna atlama özellikleri olduğundan evcil, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların veterinerlerden temin edilebilecek kene tozları aracılığı ile vücutlarındaki kenelerden arındırılması gerekmektedir. Özellikle kırsal bölgelerde yoğun olarak bulunan keneler şehir merkezlerinde dahi yaşayabilme özelliğine sahiptir. Keneler vücuttaki herhangi bir bölgeyi ısırarak kanı emdikten sonra bir sıvı salgılamaktadır. Virüsler de işte bu sıvı ile vücuda bulaşmaktadır. Hayvanların bu virüsten etkilenme oranları daha düşük olmasına karşın insanların hastalanmasına sebebiyet verebilmektedir. Aynı zamanda virüsün bulaşmış olduğu bir hayvanın eti yendiğinde aynı virüs insanlara da bu yol ile geçebilmektedir.

KARA FATMA İLAÇLAMA SERVİSİ
1,5 santimetre boya ulaşabilen ve bir çeşit hamamböceği olan kara Fatmaların erkek olanlarında kahverengi tonlarında iki kanat bulunur. Bu kanatlar ile uçabilirler ancak çok uzun mesafeleri kat etmeleri pek mümkün olmamaktadır. Bu nedenle yuvalandıkları bölgelerden çok fazla uzaklaşmazlar. Dişi kara Fatmaların vücutları daha oval ve daha incedir, kanatları yoktur. Kanalizasyon sistemleri başta olmak üzere depolar, kilerler, mutfaklar, banyolar kısacası nemin olduğu her türlü ortamda yuvalanabilmektedirler.
Sıcak havalarda yan binalara göç etme özelliğine sahip olan kara Fatmalara karşı tedbir amaçlı ilaçlama uygulamasının mutlaka yapılması gerekmektedir. Bulabildikleri her türlü maddeyi yiyebilme özelliğine sahiptirler. Aynı zamanda bakteri ve virüsleri de yuvalandıkları evlere taşırlar. Besin bulabildikleri her türlü ortamda yaşabilmektedirler. Sadece karanlıkta besin aramaya çıkıp, gün içerisinde duvar çatlakları, eşya altları gibi bölgelerde saklanırlar. Hatalı yapılan ilaçlama uygulaması bu böcek türünü ilaçlara karşı daha dirençli bir hale getirmektedir.
Sadece bir gece içerisinde tam 10 katlı bir binayı gezebilir, 4,5 km yol kat edebilirler. Bu nedenle civar muhitte kara Fatma görüldüğünde konutların derhal ilaçlanması gerekmektedir. Pek çok hastalığı evlere taşıma ve insanlara bulaştırma özelliğine sahip olan kara Fatmalar en hızlı üreyen hamam böceği türlerinden biridir. Bu nedenle ilaçlamanın ihmal edilmemesi gerekmektedir.

FARELER
Hem dış ortamlarda hem de iç ortamlarda yaşayabilen fareler konutlara genellikle sonbahar aylarında girmektedir. Bu mevsimi tercih etmelerinin nedeni dışarıdaki besin kaynaklarının bu dönemde azalmış hatta yok olmuş olmasıdır. Havalandırma boşluklarından dahi konutlara girebilen ve çok küçük deliklerden, çatlaklardan geçebilen bu haşereler kablo giriş yuvalarından dahi evleri istila edebilecek bir hızla girmektedirler. Fareler sanılanın aksine kırsal kesimden çok kent merkezlerinde yaşamaktadırlar.
Çünkü bu merkezlerde saklanacak bol miktarda alan bulabilirler ve diğer hayvanlara yem olmaktan kolaylıkla kurtulabilirler. Özellikle kedilerin barındırılmadığı mahallelerde çok sayıda fare türü evleri istila edebilmektedir. Taş araları, odunluklar, çatı ve bodrum katları gibi aktif olarak insanlar tarafından kullanılmayan her ortam farelerin yuvalanması için ideal mekanlardır. Fare görülmesi halinde hiç vakit kaybetmeden profesyonel ilaçlama firmaları ile irtibata geçilmelidir.
Civar muhitlerde fare görülmesi durumunda binalarda yaşayan konut sahiplerinin hiçbir yiyeceği açıkta bırakmaması, kokularının dışarıya çıkmayacağı bir şekilde gıdaların konulduğu kapların ağızlarının sıkıca kapatılması gerekmektedir. Aksi halde birkaç saniye içerisinde mutfaklar fareler tarafından istila edilebilmektedir. Mekanların ve alanların farelerden arındırılması için profesyonel ilaçlama yöntemlerinin uygulanması gerekmektedir. Kapan kullanımı etkin bir fareden kurtulma yöntemi asla değildir. Aynı zamanda evcil hayvanların olduğu mekanlarda kesinlikle fare zehri ve kapan kullanılmamalıdır.

Fareler ne gibi zararlar verir?
Ev ve işyerlerine girerek eşyaları kemirirler.
Kapalı ambalajları açarak yiyeceklere zarar verirler.
Dışkıları taşıdıkları mikro organizmalar nedeniyle konut içerisinde yer alan tüm yiyecekleri kontamine eder.
Taşıdıkları bakteri ve virüsleri gezdikleri her yere bulaştırarak hastalıklara neden olurlar. Aynı zamanda gıdalara da bakteri ve mikrop bulaştırma özelliğine sahiptirler.
Çiftlik aktivitelerine zarar verirler. Süt ve yumurta üretiminde azalma başta olmak üzere çiftlik hayvanlarında stres yarattıkları için rahatsızlanmalarına neden olurlar.
Ön dişlerindeki büyüme fiziksel olarak kendilerini rahatsız ettiğinden, dişlerini törpülemek için metaller ve ahşaplar başta olmak üzere her türlü maddeyi kemirme özelliğine sahiptirler.
Elektrik kablolarını kemirdiklerinden yangın çıkmasına neden olurlar.
İnsanları ve hayvanları ısırarak yaralanmalarına neden olurlar.

Fareler nasıl yön bulurlar?
Fareler yön bulmak için kuyruklarını kullanırlar. Aynı zamanda kuyrukları denge organlarından biridir. Sıçrarken, tırmanırken ve çeşitli fiziksel aktivitelerde bulunurken dengelerini kuyrukları sayesinde sağlarlar. Farelerin kuyrukları aynı zamanda vücut ısılarının de dengede tutulmasını sağlamaktadır. Girdikleri mekanlar yahut hastalanmaları nedeniyle vücut ısıları belirli bir düzeyin üzerine çıktığında kuyrukları devreye girer ve vücut ısılarının yeniden normal düzeye geri dönmesini sağlar. Çok güçlü koku alma yetisine sahiptirler. Bu nedenle metrelerce uzaklıktan besinlerinin kokusu alabilir, kuyruklarından destek alarak besine doğru hareket edebilmektedirler.

7/24 Destek Hattı

BİR TELEFON KADAR UZAĞINIZDAYIZ

Neden Biz?

Profesyonel Çözümler

“Sağlığınız için profesyonel çözümler” sloganıyla yola çıkan firmamız sizlere en iyi hizmeti sunmak için çalışmaktadır.

Doğru Fiyatlandırma

Müşterilerimize,doğru ürün ve hizmeti, doğru fiyattan, doğru zamanda, doğru satış ve hizmet kanalından sunmayı amaçlarız

%100 Memnuniyet İlkesi

İhtiyaçları tam olarak karşılayacak ve uzun süre memnuniyeti sağlayacak ürün ve hizmetlere her zaman öncelik veririz. 

Gelişim Temeli

Hizmet kalitemizin ve Müşterilerimizin beklentilerini karşılamanın ötesinde, üstün performans göstermeyi hedefleriz